tiistai 5. helmikuuta 2008


Eilinen päivä oli varsinainen yrittäjyys-teemainen, kaikkine kohtaamisineen. Keskustelin useankin ihmisen kanssa yrittämisestä, niin eduista kuin haitoista.
-
Innostun aina niin valtavasti, kun puhunkin ääneen omasta ideastani (tosin sen verran olen yrittänyt hillitä itseäni, etten kailota kaikkia ideoitani, joku vielä nappaa ne), ja olo tuntuu aina vaan varmemmalta. Että ehkä sittenkin.
-
Yksin työskentely, kotoa käsin voisi käydä haasteelliseksi. Kuinka jaksaa tehdä töitä, vailla työkavereita ja sosiaalisia kontakteja? Minä tosin nautin myös yksin tihraamisesta ja timpraamisesta, ehkä sosiaalisiksi kontakteiksi riittää kiertelyt eri liikkeissä ja niissä tuttujen tapaaminen. Luodut verkostot ovat tärkeitä, niin liiketoiminnan kannalta kuin sosiaalisten suhteiden takia.
-
Mutta entä sitten se, onko miehen mielestä kotona töiden tekeminen sitä "oikeaa työtä". Siinä sivussahan pitää siivota, pestä pyykit, laittaa ruuat, kun nyt olet koko päivän kotona. Ehkä näin kahden ihmisen taloudessa ei tästä ole kovinkaan suurta haittaa, mutta entäpä suuremmassa ruokakunnassa?

2 kommenttia:

noeijoo kirjoitti...

Kotona työskentely olisi ihanteellista. Kotona työskenteleviltä olen kuullut,
että parasta on määrittää tarkka työaika, jota noudattaa, niin pysyy sekä itse että muut taloudessa kurissa..

Tekosyy kirjoitti...

Kotona työskentely vaatii myös ryhtiä. Mahdollisuus lorvimiseen on niin lähellä: tv, netti, sohva ja sänky.
Kotityöt ovat myös ihan oikeita töitä: niitä ei tehdä muiden töiden ohessa, vaan niihin kuluu oma aikansa.
Kaikesta huolimatta kotona työskentely on hyvä vaihtoehto.