lauantai 12. heinäkuuta 2008

hotellielämän glamouria


Sanottiin, että kyllähän se on hienoa - saa yöpyä hotelleissa. Niin, reissunaisen glamouria.

- ja tämän jälkeen olen hetken ihan hiljaa.
Eilen söin lounaan Prisman parkkipaikalla. Kolmioleipä porotäytteellä, välillä hörpäsin Valion Bahi Africa mehua suoraan purkista (olipas muuten hyvää!) ja jälkiruuaksi pussista puoli litraa mansikoita. Oli ylellinen olo.


Hotellihuoneessa saattaa olla raikkaan tuoksuista, mutta saattaa olla ettei ole.Ehkä saattaa tuoksua vanhalle ja likaiselle, kenties hiukan homeelle. (Onneksi tällainen hotelli on sattunut vain kerran). Vaatteet on sievässä (?) pinossa matkalaukussa, ja jos huoneessa on silitysrauta, ne saa sileiksikin. Joskus jossain kylläkin silitysrauta on vuodelta miekka ja kypärä.


Huoneessa voi olla sopivan lämmintä - tai sitten kylmä tai kuuma. Ilmastointi voi pelata loistavasti, eli liikaa - ja seuraavana yönä säädön jälkeen herää tuskaiseen hikeen. Tyynyt voivat olla liian suuria ja paksuja, niitä voi olla ihan liikaa - tai sitten niitä on vain yksi. Patja on ehkä hiukan liian pehmeä - tai sitten se on liian jäykkä.


Aamiainen on yleensä runsaampi kuin kotona, ehkä liiankin runsas. Vielä olen jättänyt maistamatta pekonit, nakit ja munakkaat. Puuro on yleensä hyvää - ja leivän päälle löytyy laitettavaa.


Kaikesta huolimatta ja kaikesta johtuen - ehkä kuitenkin se paras paikka on kotona. Omassa sängyssä, omassa keittiössä , omassa suihkussa. Se on glamouria.


Ei kommentteja: