maanantai 14. heinäkuuta 2008

samaa sukua - samaa maata


Sukua yhdessä, äidit ja isät. Lapset - tyttäret ja pojat. Mukava -tarpeeksi riittävä mökki saunoineen. Meri. Auringon paistetta ja kevyttä tuulta. Lämmin sauna ja kylmähkö vesi. Ruokaa riittävästi - makiaa ja maistuvaa.Teitä käveltäväksi, puita ihailtavaksi - taloja ja mökkejä, huviloita. Kauniita pihoja. Metsää kallioineen ja kivineen, vääntyneine puineen. Kapeita teitä, uusia ja tutkimattomia. Punkkeja varottavaksi.

Asioita kerrottavaksi, tarinoita ja muistoja. Muistoja lapsuudesta. Tapahtumia lähimenneisyydestä. Omia tarinoita. Muidenkin elämää. Tuntoja ja tunnustuksia. Pieniä salaisuuksia.


Miten hyvä onkaan huomata, että lapsuuden suhteet pikkusisko/isosisko, äiti/tytär hiljalleen muuttuvat tasavertaisuudeksi . Voi olla samaa sukua ja samaa maata - rennosti.


Mitä muuta hyvään viikonvaihteeseen sukulaisten kera enää tarvitsee?


Sukunsa keskellä saa olla, ihan niinkuin on. Olematta enempää tai vähempää. Ei tarvitse näyttää, ei näytellä. Sukuhan tietää jo - joten voi vaan olla. Rennosti.


2 kommenttia:

Vicki Li kirjoitti...

Heippa Riitta Helinä! Jälkijättöisesti briljanttia pukkaa, kurkkaa blogistani.

Vicki Li kirjoitti...

Hmmm.. siehän olet ollut ahkera, täällä on tekstiä ja kuvaa oikein suollettu sen viikon ajan, jonka olen ollut poissa. Hyvä!