perjantai 26. kesäkuuta 2009

auringon palvontaa ja viilentäviä juomia


Eilinen päivä oli varsinainen ensimmäinen kesäpäivä -minulle. työ-Yön jälkeen nukuin puolellepäivin, ja aurinkoinen paiste ja lämpö sai minut pyöränselkään.

Pyöräilyssä on ainoastaan se ongelma. Se pyöräilykypärä. Tiedän, että se pitäisi päähän laittaa. Mutku... Olihan niin kuumakin. Onhan se niin rumakin. Entäs kun otat kypärän pois päästä: ohuet hiukset ovat hyvin ohuesti pitkin päätä, rumasti. Siis pyöräilykypärä vaihtui hellehattuun, joka ei kyllä suojaa kaatumisissa, ainoastaan auringon paahtavalta helteeltä.

On mukava ajella pyörällä. Matka taittuu nopeasti, kuitenkin on aikaa katsella. Tutusta maisemasta löysin mielenkiintoisia, uusia asioita: kauniita rakennuksia ja maisemia. Tuiran uimaranta, Värttö ja yleensä jokivarsi oli auringonpalvojien hallinnassa -oi jumalainen Aurinko! Iloisia ihmisiä on ilo katsella! Kuinka tämän ilon ja naurun saakaan kesä meihin jöröihin suomalaisiin aikaan -toista se on talvella pakkasella pimeässä. No, ei vielä siitä murehdita -nautitaan nyt.

Päätepisteeksi ajattelin alunperin Nallikaria, mutta Hietasaaressa Villa Hannala topsautti matkanteon sopivasti. Tarjolla olisi ollut keittolounasta, mutta päädyin viilentävään juomaan. Ihana paikka, rauhallinen tunnelma ja se Aurinko, jumalainen. Se kuulkaas tuntui ihan kesältä ja melkeen lomalta :)

Päivä päättyikin mukavasti, lähdin miehen mukaan makutuomariksi puhelin ostoksille. Edellinen puhelin kun ei aivan kahta pyykäyskertaa kestänyt. Kaupassa oli sutjakka nuori myyjä-mies, jolla oli ote hanskassa. Kuinka minä nautinkaan hyvästä palvelusta ja sanavalmiista myyjistä! Mukaan lähti kaksi kännykkää, molemmille. Kappalehinta 9€. Mies ei sitä uskonut todeksi, pyöritteli päätään -ja minä päätin hänen puolestaan, että ostamme kaksi. Molemmille. Nyt sain sitten taas kameran käyttöön, ja ehkäpä blogin kuvatkin muuttuvat enemmän ajantasaisiksi. Tarjouksesta sen verran, että sehän oli kytkykauppaa jossa sitouduimme erään operaattorin asiakkaiksi kahdeksi vuodeksi.

Tänään aurinkoinen sää on yhtä ihanainen. Päivän aion viettää pyöräillen ja kaupungilla. Jospas söisi lounaaksi sushia... nam. Torilla maistelisi mansikoita tai jäätelöä.... nam. Kamera mukaan ja kerryttäisin kesäkuvia. Sehän on taas, lomapäivä. Tai niinkuin Verneri sanoo : JUHLAPÄIVÄ ... ja ollaan juhlapenkissä koko konkkaronkka!

3 kommenttia:

Hannele kirjoitti...

Niin, kaikki muut paikat osaa tohtori paikata, mutta ei päätä..

Sooloilija kirjoitti...

Voi, täytyy myöntää, että olen samanlainen, en käytä kypärää, vaikka pyöräilen koko ajan.

Viilentävät juomat ovat nyt paikallaan. Eilen keksin ostaa roséviiniä ja laitoin lasiin paljon jäitä. Kylläpä maistui kotioloissa! Nyt jo melkein odotan iltaa..ei viitsi ihan päivällä juoda kuitenkaan ;D Tai jos saisin jostain aikuista piknikkiseuraa niin silloin kyllä ;D
Mutta päiväni kuluu limsan ja lasten seurassa.

Mukavaa lämmintä viikonloppua!

ritaHelinä kirjoitti...

.. ja pää on se meidän tärkein voimavara.

Voi meitä!!!

Viikonloppu on kyllä ollut niin lämmin, nenä punaisena liiasta auringosta...

Ihana lämpö!!!!