sunnuntai 20. heinäkuuta 2008

ihan itse leivottu

Leivoin pullaa. Pitkoja 4 kpl ja pikkupullia pellilisen. Miehen mieleksi lisäsin rusinoita, pikkupulliin lisäksi nokare voita päälle. On hyvää.

Ostin eilen pitkon. Se maksoi jotain vajaat 4 €. Siis jotain 20 vanhaa markkaa. Pullapitkon hinnaksi se on minusta kohtalaisen paljon. Onko teistä?


Piti siis laskea mitä maksaa ihan itse leivottu. Sehän on tärkeä tieto. Sähkönkulutus uunille ja kun kuitteja kauppareissulta ei löydy, tarvikkeiden hinnat pääkaupunkiseudun nettiruokakaupasta.

Hintaa neljälle isolle pitkolle ja 16 pikkupullalle tuli n. 6 €. Mukana suolat ja leivinpaperitkin. Hinta saattanee olla Prisman hinnoilla edullisempi - mutta riittäköön tämä vertailuksi. Rusinat jätin hintavertailusta, koska kaupan pitkossakaan niitä ei ollut.

Siis sain kaupan puolentoista pitkon hinnalla ihan reilusti makoisampaa pullaa - ja vielä ihanan pullantuoksun kaupan päälle. Omaa työpalkkaa ei tietenkään kestä hintaan mukaan laskea - olisi ollut vielä sunnuntailisällistä - silloin kaupan pulla olisi ollut halvempaa.

Tein myös ihan ensimmäisen videonkin tänne. Pullan pyörityksestä. (Saa nauraa - niin minäkin nauran) Miksaus ei vain oikein ole onnistunut - rannerenkaiden kilinä hiukan häiritsee ja pullakin kuulostaa pullolta- mutta ehkäpä opiskelen asiaa täältä.


edit: olisin tietenkin voinut briljeerata kahden käden ja kahden pullan pyöritystekniikalla, mutta sitten olisi tarvittu jo erikseen kameramies.

Ei kommentteja: