tiistai 2. syyskuuta 2008

analysoituja värejä

-----------
Paletti värejäni, aikoja sitten tehdyn värianalyysin mukaan.
-----------------------

----
Värianalyysi paletti (muistankohan oikein, lämmin syksy?) ei kulje mukana vaatekaupoilla, mutta huomaamatta vaatteiden värit löytyvät usein näistä väreistä. Ne, jotka näyttävät minusta hyvältä tai ne, joita vaatemyyjä suosittelee.
Mustahan tästä paletista puuttuu - mutta se olkoon perustana vaatteille. Ainoastaan persikkainen sävy ei ole kuulunut väreihini, ehkä sitäkin pitäisi kokeilla.
Turkoosiin tutustun, hiljalleen.

------
Oletko sinä käynyt värianalyysissä, onko siitä ollut sinulle hyötyä?
Vai onko se ihan huuhaata, ajan & rahanhukkaa - tätien touhuilua?
Tarvitsetko moista valmiiksi mietittyä palettia, vai luotatko omaan makuusi?

----------

3 kommenttia:

maaretta kirjoitti...

Kävin värianalyysissä muutama vuosi sittenja värikoodikseni tuli keisarillinen talvi. Väreissä oli uusia ja vanjoja,yllättäviäkin värejä kuten violetin, sinipunaisen eri värit. Lämpimät värit, kten kauan käyttämäni persikka ja oranssi jäivät. Minulle kävi kuten sinulle, en kanna palettia mukanani mutta paletin värit ovat vaatekaapissani ehdottomasti enemmistönä.
Muistan kun analyysiin mennessäni näin pöydälle levitettynä upean värisiä kankaita ja menin niitä ihastuneina hypistelemään, olikin ihana yllätys että ne olivat minun väreistäni kootut" Tuntuivat heti omilta. Minulle muutenkin väreillä on suuri merkitys, omat värit vetävät puoleensa ,vähän liikaakin joskus:)!

minun.wordpress.com kirjoitti...

En ole käynyt analyysissa, kiinnostaisi kyllä.

Olen huomannut itselläni kausittaista himoa tiettyihin väreihin. Joskus se oli violetti, yhteen väliin voimakas punainen, joskus ruskea. Sinisestä (vain yksi tietty sävy) olen oppinut pitämään vasta lähiaikoina, samoin vihreä.

riittaHelinä kirjoitti...

Minullakin värit vievät mukanaan, ja ehkä haluaisin käyttää niitä vaatteissani enemmänkin. Joskus nuorempana saatoin pukeutua ihan perusväreihin, sekoittaen niitä reilusti keskenään. Nykyään sävyt ovat taitetumpia- tosin punainen on aina suosikkini.

Värimieltymykset vaihtelevat ajoittain, ja minäkin huomaan värimakuni kehittyvän. Ehkei niinkään vaatteissa vaan lähinnä sisustuksessa. Vihreä oli minulle kauhistus, ja nyt yllättäen sitä löytyy useammasta pinnasta kotiani.