keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Kilahtiko - kassa vai autoilija?

Tämä aamu on nyt sellainen aamu, ettei tunnu pääsevän liikkeelle.

Silmä on kipeenä, kuivuuttaan oikutteleen. Viikonlopun kuvakirja-sessio tuntuu vieläkin silmissä, eivät oikein kestä pitkää näyttöpäätetyöskentelyä. Pitääkin laittaa kostutustippoja pitkin päivää -jos nyt sitten muistaa. Kuivuudesta johtuen näkö on hiukan hämärä leikatussa silmässä. Että siis puolivaloilla mennään :)

Eilen oli oikein mukava työpäivä. Kävin eräässä oppilaitoksessa ja yhden jälleenmyyjän luona. Molemmissa paikoissa oli mukavia ihmisiä, ja hiukan kauppaakin sain. Oppilaitokseen sain sovittua ensivuoden puolelle esittelyn oppilaille, ja jälleenmyyjän myyjättären kanssa saimme jutella siitä ja tuosta -ja asian vierestä.

Minusta kaupankäyntiin liittyy oleellisesti hyvät suhteet myyjän ja asiakkaan välillä. Jos haluaa tehdä pitkäjänteistä kauppaa, niin se onnistuu parhaiten jos välillä on jonkin asteinen kaverisuhde - ystävä ei tarvitse sentään olla. Tutulta, mukavalta myyjältä on mukava ostaa -ainakin minusta. Niiltä ylimielisiltä, oman arvonsa tuntevilta kaupparatsuilta tuskin halusin mitään aikoinaan ostaakaan. Toivottavasti minä en ole sellainen, ylimielinen. Ne ylimieliset kun käyvät vain johtajien juttusilla, ja unohtavat Ne Todelliset Tekijät, eli myyjät.


Kassan pitäisi kilahtaa.... Olen itse tottunut siihen, että työni tulos näkyy hyvänä myyntinä jo kuukauden, kahden tai kolmen päästä. Nyt suurimmat odotukset työntuloksien näkymisestä on vuoden,kahden ja kolmen päästä. Miten minä, lyhytjänteinen ihminen, jaksan odottaa sinne saakka?

Kun kaikki tuntuu menevän jollotellen
-ihan niinkuin eilen talvinopeuksilla ajellessa, vakionopeudensäätimellä, tasaisesti jollotellen kahdeksaakymppiä. Niin jollotusta se oli, että ihan pelotti että nukahtaa.

Kaikki eivät olleet samaa mieltä näistä talvirajoituksista, pari vaarallista ohitustakin tapahtui. Mikä laittaa ihmisen ohittamaan tuplakeltaisilla viivoilla? Mikä laittaa ihmisen ohittamaan mutkassa, vaikka keltaisia viivoja ei olekaan? No onneksi jälkimmäinen palasi takaisin rinnalta, ja ohitti kaistapäisesti vasta sitten mutkan jälkeen.

Ei kommentteja: