keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Hallilla, marketilla ja matkalla

Kauppahallista savuporoa ja -lammasta, sopivasti kahdelle siivutettuna. Ihanaa pääsiäislimppua puolikas, lounaalle tuoretta rieskaa. Aamu on aikainen, rauhallista liikettä ja rauhallisia sanoja. Kahvilasta saa riisipuuron kolmella eurolla, kahvini kanssa herkuttelen tuoreella munkilla. Vanhat papat tulevat hiljalleen aamuporinoille, lippalakit tolppaan roikkumaan (kuinkahan monta naulaa siihen onkaan isketty?) ja kuulumisien vaihto alkaa. Hallin tuoksut, kala, liha, leivät ja leivonnaiset ovat tunnelmaltaan jotain ainutlaatuista, hyvä tapa aloittaa valmistautuminen juhlaan, Pääsiäiseen.

Olin eläkeläisten kanssa yhdessä jonossa Prisman oven edessä, hilkkua vaille yhdeksän. Nopea ryntäys ja suoraan lihahyllyille. He olivatkin jo ammattilaisia, kärryihin nopeasti valikoitu alennetut tuotteet -30%, -50%. Lapsiperheelle kanaa ja jauhelihaa lähti useampi paketti mukaan, eläkeläisillä yksi tai kaksi. Toiminta oli nopeaa -täällä oltiin käyty ennenkin. Minä myöhästyin, ja tosin sitä ainutta lihaostostani -jauhelihaa, en mielelläni osta ainakaan mökkimatkalle liian lyhyellä päiväyksellä.

Oma pääsiäinen on rauhallista olemista yhdessä. Hiljaisuuden keskellä. Hiukan herkkuja, enemmän (toivottavasti) hiihtämistä ja saunomista. Toivottavasti auringonpaistetta, tai ei ainakaan lumipyryä. Pääsiäisen koristelun tuo narsissiruukku, rairuohot jäi jälleen kerran kylvämättä. Uuden kivan ruuan löysin Katriinalta, Pastanjauhannan Pollo Limonello . Mukaan pakkaan myös lukemattomat kirjat, jospa olisi aikaa rauhoittua lukuelämyksiin. Ehkä silloin kun mies hakkaa halkoja. Päiväunetkin saatan nukkua, vaikka joka päivä!

Menomatkalle haen kirjastosta äänikirjan, niin matka sujuu rattoisasti. Jos sattuu niin, ettei yhteistä puheenaihetta tunnu lyötyvän. Voisikohan niinkin käydä?

Hyvää Pääsiäistä Sinulle!

9 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Tosi mukavalta kuullostaa tuleva Pääsiäisesi. Hyvää ruokaa ja rauhoittumista.

Hallillapa en ole muutamaan päivään käynyt, vaikka lähellä asunkin. On jännä seurata niitä vakiasiakkaita, juuri niitä pappaiässä olevia herroja, ovat kauhean sosiaalisia. Kokoontuvat puhumaan päivän tärkeistä uutisista porukalla sinne hallille.

Hannelen pääsiäisparatiisi kirjoitti...

NAmi, minulla sellaista viimeisen päivän maitoa niin paljo, et laitoin riisipuurot uuniin tulemaan. Rauhallinen oleminen on ihanaa, pääsiäispäivänä tulevat lapset syömään.
Mukavaa pääsiäistä!

Nana kirjoitti...

Mekin kävimme tänään miehen ja siskon kanssa ruokaostoksilla, kaikenlaisia herkkuja lähti iso kärryllinen mukaan. On taas kelkka ja reki täyteen lastattu,kun suuntaamme satamasta kohti erämaamökkiä ;)
Säätiedotus vaihtuu koko ajan! Eilen luvattiin aurinkoa ja nyt pilvistä. No, kohta se selviää sitten käytännössä...Oikein hyvää pääsiäistä! (Ja ps. munat ne mätänee, kanat ei)

Taika kirjoitti...

Sinä osaat nauttia arjesta sekä juhlasta ja kuvata hienosti ajatuksiasi ja tunteitasi.

Mukavaa Pääsiäistä sinulle!

olematon kirjoitti...

Oma pääsiäinen. Mökkeilyä. Lammasta. Mämmiä ja toivottavasti unta :)

Hyvää pääsiäistä sinulle.

Hallatar kirjoitti...

Sinullekin kaunista pääsiäisaikaa. =)

Anonyymi kirjoitti...

Pääsiäisruuista:
mämmin lisäksi saimme tänä vuonna kototekoista kebabbia ja sitä piti itsekin kokeilla. Yksi ohje löytyy täältä:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/57406/Kebab-liha

Kokeilemisen arvoinen,jopa meidän murkkupojat tykkäsivät. Laitoin puolet hirvenjauhelihaa ja oli hyvää!
T.Kukkis

katriina kirjoitti...

Äiti toi Oulun hallista savulammasta, ruisreikäleipää ja ihania sämpylöitä, jotka muistuttivat ciabatta-taikinaa. Graavilohi on myös heillä aina mukana.

Eikä Oulun herkut muutenkaan tähän lopu. Kun me tullaan Jyväskylästä, emme keksimälläkään keksi mitään paikallista tuomista, tällä alueella ei ole oikeasti mitään omintakeista!

ritaHelinä kirjoitti...

... ihania pääsiäismakuja tuntui meillä kaikilla olevan!
Juhlissa -pääsiäisessä, joulussa, juhannuksessa- on siis puolensa, saa ylläpitää sukupolvien perinteitä ja luoda uusia.