perjantai 19. kesäkuuta 2009

koivunoksia ja grillimakkaraa


Pitää nyt varmaan kirjoittaa jotain enemmän Juhannus-aiheista, kun tuo aamulla kirjoittettu oli hiukan hulluttelua.

Tosin, kovin on vähäinen tämä Juhannuksen tunnelma, jos se säästä on kiinni. Pilvinen ja kylmä sää ei juurikaan houkuttele ulos, tosin perinteinen torireissu miehen kanssa tehtiin. Suolaisen hintaisia uusia perunoita ja kotimaisia mansikoita. Uudet perunat maistuivat hyviltä lohen ja voisipulikastikkeen kanssa, mansikkakakku hellittelee makuhermoja huomenna pikkuPikkusiskon kyläillessä perheineen -ihanine pienine poikineen. Kauppahallista lähti mukaan myös lohta ja savuporoa, ensimmäinen rouvan herkkua, jälkimmäinen miehen. Lohta möivät miehen mieleiset myyjättäret (kauniit ja nuoret), poroa sensijaan hyvin jo vanhat miehet (enhän minä ihan niin vanhoista pidä..:)

Ehkä huomenna Juhannus tuntuu juhlalta, pidämme kota-kekkerit. Taloyhtiön pihassa on kota, jossa voisi periaatteessa tulistella, muttei voi. Veto grilli-kyhäelmälle on niin huono, että savu jää haahuilemaan sisälle ja pienenkin hetken jälkeen haisee savulle kaikki, vaatteineen päivineen. Onneksi sain idean käyttää grillihiiliä, silloinhan ei savuamisen ongelmaa ole. Vernerin ja isompienkin poikien mieleen on makkarat, lisäksi pasta-fetajuusto salaattia, ruisleipäkolmioita. Evästä jonka voi syödä alkeellisissa kota olosuhteissa. Mansikkaisen täytekakun nautimme tietenkin sisällä, jos nyt ei kovin alan tekemään mieli nokipannukahvetta ... tosin se ei taida keittyä hiilillä?

Juhannus-saunan mies juhlisti hakemalla pienen nipun koivunoksia. Ihana tuoksu! Vastaa tai vihtaa en osaa kaupunkisaunassa käyttää, se kuuluu mökin juhannukseen.

Mukavaa Juhannusta Sinulle, yöttömän yön juhlaa !


Minä en jaksane yötöntä yötä hereillä juhlia,

toivon itselleni leppoisia unia.

Juhlikoon nuoremmat ja virkeämmät.

Ei kommentteja: