sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

olen ja teenTänään sunnuntaina olen ollut yllättävän tekevä. Tulin siihen tulokseen, että tekemisen määrä on kutakuinkin vakio, ja kun joskus osaan olla ja laiskotella, toisinaan tulee näitä päiviä jolloin asiat tapahtuvat tehokkaasti ja mielekkäästi.

On mukava olla tehokkaana, kun tekeminen tuntuu mielekkäältä. Joitakin asioita on tietenkin pakko tehdä, vaikka tuntuisi kuinka epämiellyttävältä. Tekemiseni on yleensä suorittamista, tehokkaasti ja nopeasti. Opettelen hidastamaan. Tekemään vähemmän tehokkaammin. Mitä siitä, jos aikaa meneekin enemmän. Tämä on joskus kyllä vaikeaa, suorittaja iskee niin herkästi kaikkeen. Silloin pitää vain hengähtää, olla -ja jatkaa rauhassa.

Hassua, miten tätä elämää ja elämistä oppii vasta nyt, kun olen puolessa välissä (arviolta) -keski-iässä. Oivaltaa asioita, miettii syitä ja niiden seurauksia. Osaa jo hiukan armahtaa itseään ja toisia. Ei vaadi niin paljon ja on vähempään tyytyväinen.

Tänään sain sen aina niin sekaisen vaatekaappini järjestykseen, ja sukillekin löysin parit. Vaatekaapin järjestäminen on minulle aina ollut vaikea ja haastava asia, sen järjestelyä siirrän, siirrän ja siirrän. Jos aloitan järjestelyn, niin viimeistään sukkien kohdalla menetän hermoni ja malttini, ja ne jäävät suloiseen sekamelskaan. Jostain syystä tänään kaikki sujui sutjakkaasti, rennosti. Olipa nautinto katsoa järjestäytyneitä vaatteita koreissaan.

Jotenkin blogin kirjoittaminen ja muiden lukeminen on jäänyt vähiin viimeaikoina. Kesä vie osan huomiosta, kuten myös työkokeilu. Molemmat ovat miellyttäviä ja mukavia asioita. Kesä voisi tosin olla hiukan jo lämpimämpi. Työkokeilu vahvistaa edelleen aikomusta kouluttaa itsensä lähihoitajaksi. Vaikka työ joskus rasittaa, väsyttää - se silloin tällöin antaa ihania pilkahduksia apuna olemisesta ja onnistumisesta.

Vaikka mitäs vähemmän lämpimästä ja enemmän kosteasta kesästä - rakastan ukkosilmoja, ja tänäänkin sauvakävely reilussa vesisateessa tuntui hyvältä. Vettä valuvana, silmälasit huurussa ja märkinä, t-paita märkänä liimautuneena ihoon .... lämpimään saunaan... AH!

Ei kommentteja: