lauantai 22. elokuuta 2009

pisteillen


Veekun keittiössä ei kalorit ole kiusana ...

Ruuan vähentäminen, liikunnan lisääminen => painon väheneminen. Hyvin yksinkertainen yhtälö, mutta samalla hyvin monimutkainen. Kun kirjoittaa sen tähän, silmillensä nähtäväksi, niin se tuntuu hyvin yksinkertaiselta. Kun menet kauppaan nälkäisenä, viimeistään karkkihyllyn suklaan paljouden ääressä kaikki unohtuu ja järjen valo sen suhteen hiipuu.

Olen laihduttanut tästä yhä edelleenkin komeasta minästäni kiloja reilusti, ja niin pitäisi yhä vielä edelleenkin. Onneksi olen tässä välillä pysynyt lähes siinä painossa, johon sain pudotettua muutama vuosi sitten. +- joitain kiloja. Nyt olisi edessä seuraava 20kg pudotus, muka vuoden loppuun -mutta ehkä voin antaa itselleni aikaa tammikuun loppuun 2010.

Nyt oli aika taas jatkaa. Niin kyllä monta muutakin kertaa on ollut aika jatkaa, mutta NYT! Hiukan motivaatiota tuo se pieni ihana Italian matka, jonka saan tehdä... hups- jo kolmen viikon päästä. Myös se turvotus, joka tuntui saavan vallan, antoi potkun uuteen aloitukseen.

Minä en mitään ihmediettejä kokeile, apuvälineenä on iänikuinen painonvartijoiden romppu ja sykemittari. Syöty ruoka on laitettava ylös, kaloreita en jaksa laskea, joten painonvartijoiden pisteet ovat minulle oikein sopivat. Sykemittariin määritelty liikuntakertojen määrä motivoi saamaan sykemittariin viikon jälkeen pokaalin onnistuneesta suorituksesta.

Minulle sopii laihdutus ihan tavallisella suomalaisella kotiruualla. Olemme muutenkin siirtyneet ruokailussa ihan perustavalliseen ruokaan -sillä olemme säästäneet pitkän pennin ruokakuluissamme. Herkullisempaa ruokaa sitten viikonloppuna, mutta silloinkin järkevästi. Minusta on tullut loistava käyttämään ruokakauppojen päiväysvanhenee-aletuotteita. Kanan ostan aina -30%, joko heti tai kypsennyksen jälkeen pakkaseen. Liha ostetaan tuoreena edullisesti jauhelihana suoraan Makkarakaupasta . Aamulla puuro, illalla teetä ja näkkileipää. Jotain syötävää kolmen-neljän tunnin välein, välipaloina ruisleipää, hedelmä, viili, jogurtti.

Onhan se hienoa sitten, kun on taas hiukan hoikempi. Jaksaa paremmin. Posketkaan ei ole niin paksut ja pyllykin kapenee. Nykyisessä työkokeilupaikassani määriteltiin ruuanjako tilanteessa käyttämään kriteerinä sitä, kenellä asukkaalla on vatsaa => vähemmän ruokaa. Joten tämä vatsakas ottaa myös vähemmän ruokaa, kun kerran niin määrättiin :)

4 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Tässä on hyviä pohdintoja, samoja mitä olen itsekin miettinyt.
Nyt kun aloitin työt, painoasia on ollutkin enemmän mielessä kuin työttömyysaikoina.

Minäkin omistan painonvartijoiden pistelaskusysteemit, mutten romppua, mutta kaikki mahdolliset paperiversiot,joten jos kaivaisi niitä esille.

Samaa päiväyslähenee-ostamista minäkin harrastan. S-marketit ovat parhaita hinnanalentajia, vaikkei heilläkään ole enää lupaa myydä -50%, vain -30%.

Jatketaanpa! Ja muistetaan asia joka päivä! Ja jos tulee lipsahduksia niin sitten vain taas 'ylös suosta', kaikki ei mene pilalle yhden repsahduksen vuoksi.

Hannele mummu kirjoitti...

Viikko hyvällä ruualla lasteni kanssa,
1 kg hävisi, paljon lihaa ja rasvaa, ei ollut nälkä..

Jos haluart seurata tätä näista, häneltä pudonnut yli 20 kg, eikä näe nälkää: http://gingerbeerblog.blogspot.com/

Hannele kirjoitti...

"Kielletty": puuro, pottu, näkkileipää, ruisleipä..

Eikä mitään light-tuotteita, aitoa voia ja vispikermaa pöytään.

Hannele kirjoitti...

Kananmunia joka aamu, pitää nälän poissa monta tuntia.

(proteiinia, hyvää kolestroolia niissäkin, uusien tietojen mukaa)