tiistai 15. joulukuuta 2009

tiimi

mikäminustakinisonatulee- kurssilla kuuntelin aamupäivän luentoa tiimeistä, tiimin ja ryhmän muodostumisesta, tiimin jäsenten erilaisuudesta. Hienoja teorioita ja powerpoint-esityksiä.

Kokemukseni tiimityöstä on lähinnä sellainen, kun taannoinen vanhankansan aristokraattinen esimies yritti vaikuttaa trendikkäältä ja käytti puheissaa "tiimityöskentelyä" muiden kaupallisten termien lisäksi. Mitään uutta ei tietenkään työtavoissa tullut, vanha tapa johtaa -vain uusi trendikäs nimi: tiimi.

Samainen johtaja kun sanoi, ettei työpaikan tarvitse olla mikään HappyFamily. No, sitä se ei ollutkaan - väsyksiin saakka.

Kyselin luennoitsijalta, onko hän koskaan ollut toimivassa tiimissä, vai onko tämä hänelle vain teoriaa. Vastaus oli epäselvä, joten epäilen ettei hyviä tiimikokemuksia tainnut olla. Eikä kyllä muillakaan ryhmän jäsenistä, kovin takkuista tuntui olevan. Joten ehken ole jäänyt näistä tiimeistä kovinkaan paljoa vaille.

Minä ehkä mieluummin puhuisin ryhmästä, ja sen dynamiikasta. Tietenkin oma kokemukseni tiimistä on ollut vain sanan helinää, voihan se olla, että jossakin tiimi toimii hyvin ja tuottoisasti. hu-huu ......?

Ei kommentteja: