sunnuntai 27. huhtikuuta 2008

Virallinen terassinavaus suoritettu. Uskollinen vanha palvelija - sähkögrillimme kypsensi lohen mitä rapeammaksi. Tosin terassilla oli vielä lunta, ja syöminen tapahtui sisällä. Mutta ulkona siis grillattiin. Asunnossa, jossa keittiö on lähes avoinaista tilaa ja liesituuletin ei jaksa kaikkea kalankärtyä suodattaa, on kalan paistaminen niin uunissa kuin pannulla kovin tuoksukasta. Tuoksua/hajua riittää koko huoneistoon useammaksi tunniksi. Siis, kalaa lähinnä kesäisin ja grillillä grillaten.Lomamatka sai uuden kohteen, vaihtoivat vielä ilman mitään lisäkuluja. Maanantain matkan maksuun ja lauantaina lentoon. Toivottavasti ilma suosii, edes hiukan paistaa ja ei sada. Ainakaan kovin paljoa. Ehkä retki Lissaboniin kuuluu ohjelmaan. Kameraan pitää muistaa ottaa molemmat muistikortit mukaan, kävelyä ja kuljeskelua kameran kanssa tulee harrastettua. Harmittaa vain, kun kamerani ei kauneudestaan ja punaisesta väristään ole niin hyvä kuin edellinen, eikä ainakaan vielä ole mahdollista hankkia uutta. Ehkä seuraava kamerani onkin sitten jonkinsortin järjestelmäkamera, silloin tämä nykyinen käy kuvauksiin kiireessä.Parisuhteemme elää tänäpäivänä tiukimpia hetkiään. On veroilmoituksen tekoaika. Haastavaa. Miehen hermo saattaa hiukan kiristyä kuittien etsinnässä, ja ehkäpä vastapuoli saattaa sanoa muutaman tiukemman mielipiteenkin. Ehkä kuitenkin tämän kestämme, pariskuntana.Kävimme katsomassa kaunista hirsitaloa. Talo oli Kontion ja pintamateriaalien suunnittelussa olen saanut olla mukana viime syksynä. Talo oli kaunis ja harmoninen. Olimme onnistuneet värimaailmojen suhteen, lisäksi kodin muu sisustus oli kaunista ja käytännöllistä. Ihan oikea koti, ei mikään tekemällä tehty. Koti elämää varten. Valitettavan harvoin tulee käytyä katsomassa valmiita kokonaisuuksia, ainakaan silloin kun tekee työtä jossain liikkeessä. Olisi hyvä nähdä toteutettu suunnitelma, miten asiat ovat onnistuneet ja onko jotain mennyt kenties pieleen. Tässä talossa ei ollut juuri mikään pielessä, onneksi niin.Kuumetta ja flunssaa. Yskää. Ikävää. Toivottavasti tämä paranee viikon aikana, ja matka sujuu terveempänä. Tapanani on kyllä ollut sairastaa loman alkaessa, mutta nyt flunssa ottikin äkkilähdön. Hyvä niin. Eipähän tarvitse köhiä matkalla. Jos nyt tämä menee ohi viikossa. Koputan puuta. kop kop.


Parisuhteemme koetinkivi lähenee kliimaksiaan. Kuitit on kasassa, ja sitten se alkaa. Kirjaaminen. Sanominen. Tiukkaan sanominen.

2 kommenttia:

Moninainen kirjoitti...

Kivan kohteen olette valinneet. Olemme olleet kaksi kertaa Albufeirassa (viimeksi syksyllä 2006) ja kerran läheisessä Praia da Rochassa. Ja kyllä me vielä sinne Algarveen taas joskus menemme.

riitta Helinä kirjoitti...

Mukava kuulla. Matkatoimiston kohde-esittely antaa odottaa maisemilta ja paikalta paljon. Tämänkin matkani teen yksin, siinäkin oma jännitystekijänsä. Yleensä olen törmännyt mielenkiintoisiin ihmisiin,saanut uusia ystäviä.