sunnuntai 6. heinäkuuta 2008

sateita, sunnuntaita

Sunnuntain sateita mökillä, mitä tehdä? Vastoin lapsuuden opetuksia, imuroin mökin, ja notkun täällä netissä. Löysin uuden mukavan kanavan, Radio Peili- keskusteluohjelmia ilman musiikkia. Todella hyvää päiväuni-ohjelmaa, ei heräile liian hyvien kappaleiden aikoihin.

Mies päätti jatkaa grillitupasen rakentamista. Eilen tuli valmiiksi etuseinä- sääskiverkko-ovi enää puuttuu. Nyt kapsutelee kattoon paneleita. Grillitupasen materiaalit ovat kaikki jo vähintään kerran käytettyjä, naulatkin on enemmän tai vähemmän väärällään. Katto on vanha omakotitalon peltikatto, hirret ikivanhaa perua, panelit erään omakotitalon remontissa purettuja. Minä yleensä jaksan naputtaa näistä vanhojen -purkamisjätteiden keräämisestä, mutta jotain tarvii - aina joskus. Hyvä niin, miksipä tuota uutta tavaraa aina ostamaan, kun vanhastakin rakentuu. Varsinkin tuollainen "toisarvoinen" rakennus. Tosin, siitä tullee valmistuttuaan mukava kesätupanen oleskeluun ja ruuanlaittoon, joten ei mitenkään toisarvoinen.

Ilma on kolea ja kostea, sateinen. Miehellä onkin grillissä tulet, antaa hiukan lämpöä ja tunnelmaa kirvesmiehen töihin. Mitenkähän hän jaksaakaan innostua näistä samoista töistä, joita tulee tehtyä leipänsä eteen? On kuulemma mukava tehdä itsellensäkin välillä, eikä aina toisille. Omaa taloahan meillä ei ole, eikä sitä taida koskaan tullakaan. Suutarin lapsilla ei kenkiä ole, niinhän se on.


Harmittavaa tämä sade, olisin niin vielä halunnut käydä mönkijäretkellä. Perjantaina kävimme sukulaisen mökillä, ja minäpä sain hurjastella ihan jopa 70 km tunnissa. Miten mukavaa ja virkistävää - sitä en tiedä, pelottiko miestä kyydissä istuessaan. Toisaalta ihan turhanpäiväinen harrastus, eikös se mönkijä ollutkin joskus valittu vuoden turhakkeeksi? Mutta- miksi sitä ei saisi nauttia ja irrottautua hetkeksi arjen tohinasta ja kiireestä?

Ei kommentteja: