torstai 21. elokuuta 2008

höttöä


Kanssakulkijat,
mulla on nyt yhden sortin blogi-kriisi,
pitääkö blogi tällaisena haircuttina,
- vai jotain muuta ?
---
Joku jossain kirjoitti blogeista, jotka ovat höttöä.
(tai no, jutun pääasia ei olleet blogien arvostelu, lähinnä blogilista joka on täynnä höttö-blogeja)
---
Mun blogi on tuota höttöä,
ja monen muun niin vähemmän höttöä, enemmän asiaa.
---
Pitäisikö kirjoittaa enemmän asiaa -
vähemmän höttöä.
---
Olisiko minulla sanottavaa, vai olenko kenties kevyt ja pinnallinen blogaaja?
(miten tuokin sana menee, blogaaja vai jotain muuta, jossain käytin blogistia)
---
Minusta on mukava lukea monenlaisia blogeja.
---
sellaisia, jotka ovat ihan arkipäivän tapahtumia - näin saan harjoittaa luvan kanssa tirkistelyä
sellaisia, joissa on asiaa ja kannanottoja - vaikka näihin harvoin kommentoin
sellaisia, joissa on kuvia, kauniita ja kantaaottavia
sellaisia, jotka kertovat matkoista maailmalla, kuvineen ja kertomuksineen
---
Ihan täysin asiapitoisia, kuivia ja teoreettisia en jaksa lukea. Ehkä sitä haluaisin, mutta en oikein jaksa.
Ne blogit, jotka ovat kirjoittajan purkautumiskanava masennukselle ja muille mielen vaikeuksille, jäävät myöskin lukematta. Ehkä itseni takia, etten tempautuisi liikaa samoihin syövereihin. Ne ovat tärkeitä kirjoittajalle, ja onneksi löytyy ihmisiä, jotka jaksavat tukea lukien ja kommentoiden.
---
---
kuva Viitasaarelta,
mukava vanha jalankulkijoiden liikennemerkki
---
edit: sen verran ryhdistäydyin tämän hötön keskellä, että sivupalkkiin keräilen mielenkiintoisia postauksia - poimintoja blogistaniasta.
Jospa niissä olisi asiaa- eikä niinkään höttöä.

edit 2: vielä näistä blogeista, joissa erilaisia sielunsyövereiden tuntoja ja vaikeuksia tilitetään . Oma elämäni on kohdannut aika ajoin voimakkaitakin vaikeuksia, masennuskin on minulle tuttu asia. Huomaan tempautuvani voimakkaasti kirjoituksiin ja tunnelmiin - joten minulle on parempi, etten kovin mene mukaan näihin kertomuksiin. Muutoin olen pian samassa harmaassa mössössä jossa olin jo kerran.

10 kommenttia:

helena kirjoitti...

Minusta tämä on just sopivan mukava ja myös sinun "näköinen". Ei ole parannusehdotuksia siis on lukemaansa tyytyväinen hän.

riittaHelinä kirjoitti...

niin Helena, siltä se varmaankin näyttää- ihan minulta. Mutta pitäisikö joskus olla syvällisempi- vai jätänkö ne syvälliset ajattelemiset muille ?

enpä tätä varmaan miksikään osaa muuttaa, tällä linjalla pysytään...:)

soittelen ensiviikosta, jos sopisi joku ilta sekä&että, niin nähtäisiin!

noeijoo kirjoitti...

Mua vastaan käveli tänään sinun näköisesi ihminen. En tiennyt, pitääkö kohdatessa sanoa "Terve Riittahelinä, olen Noeijoo" vai voiko olla ihan ölövinä, ettei tiijä. Mitä aattelet, nyt kun olet videon julkaissut?

riittaHelinä kirjoitti...

no joo, noeijoo - olisit vaan ollu olematta ölövinä.. :) Jos päällä oli postinoranssi jakku, niin minähän se olin. Iso ja oranssi :)

Joten, seuraavalla kerralla - kun kävelee vastaan - elä kävele ohi. Minä en sinua tunnistane, tai no, näytätkös siltä miltä kuvassa ? *nauraa*

riittaHelinä kirjoitti...

noeijoo - auts. sinä olit mennyt salasanan taakse. oli mukava lukea juttujasi, elämästä ja koirasta. arjesta ja juhlasta.ja ihan kaikesta. auts.

minun.wordpress.com kirjoitti...

Minusta tämä blogi on oikein mukava. Eikä tämä ole pinnallisimmasta päästä, onhan niitä paljon "päivän ihq asu henkkamaukalta" -tyylisiä paljonkin :) En kyllä panisi pahakseni päivä asu- postauksiakaan, jos ne ovat luokkaa postiauton värinen takki ;)

Jos jotain pyydän, niin ei herkullisia suklaan kuvia, kiitos! :P'''' Tuli ihan mahdoton tumman LAATUsuklaan himo tuosta kuvasta :)

Kuivaa asiaa saa lukea jo lehdistä, eikö blogin tarkoitus ole tuoda sitä persoonallista näkökulmaa. Mielen sisältö on kiintoisaa, mutta kuten sanoit jo masennusblogeista, älä nyt sillekään lijalle lähde.

Tämä on hyvä!

riittaHelinä kirjoitti...

minun: no joo- olo tuntui ihan kyllä joko huoneistokeskuksen tai postin mainokselta- liikkuessa ankean harmaassa kaupungissa... onneksi sain positiivista palauttakin- asuvalinna pirteydestä.

- se suklaa oli Todella Hyvää! Harmi, että unohdin lähikuvien oton- olivat siis Niin Hyviä.

ja ei mua saa täällä masennuksistani ja muista suurista ongelmista kirjoittamaan, niiden käsittely kuulu oikeaan elävään elämään -tämä olkoon kevyttä. Vaikka postinoranssia postausta.

minun.wordpress.com kirjoitti...

Minulla tuli mielikuva Plussapallosta :D En tarkoita tätä pahalla, en ole sinua nähnyt livenä, ja Plussapallo on minusta oikein symppis näky :)

Lisää postinoransseja postauksia odotellen, Ninni

riittaHelinä kirjoitti...

minun, lueskelin junassa istuessani (kauas on pitkä matka) lukemassa kaikki tekstisi, ja osa olisi voinut olla omiani. Samanlaista tapaa ajatella ja elää - osittain.

Olisin kommentoinut tämän blogiisi, mutta ei oikein sopinut kevennykseksi viimeisimmän postauksesi kommentointiin...Olisi ollut kuin plussapallo Prismassa.

minun.wordpress.com kirjoitti...

On jännä löytää yhteisiä piirteitä niin monenlaisten ihmisten kanssa. Kiitos käynnistä ja tervetuloa uudelleen :)