lauantai 2. elokuuta 2008

millainen on oikea mökki?

Millainen on oikea kesämökki? Saako mökissä olla sisävessa, sähköt ja juokseva vesi - vai kenties pitääkö oikeasta mökistä puuttua kaikki mukavuudet?

Kaipaatko arjen mukavuuksien tasapainottajaksi alkeellisia olosuhteita mökilläsi, joko jo omistamaasi tai kenties vuokrattuun tai kuvitteelliseen?

Saako mökkiä sisustaa, vai kuuluuko mökin tunnelmaan keräilyerät entisistä ja vanhoista kalusteista? Mitä mieltä olet uusista, upeista huviloista - viimeisen päälle sisustetuista?


Meidän mökissä mukavuudet on, ainoastaan lämmin vesi puuttuu - se lämmitetään padassa. Ehkä voisin haluta vielä sen erämaamökin, vailla sähköjä ja juoksevaa vettä, korvessa keskellä ei mitään. Ehkä radio - ei muuta tekniikkaa.

Juuri tällaisessa mökissä haluaisin viettää ehkä joulun, paljon kynttilöitä ja hiukan hyvää ruokaa.

Oikeaan tunnelmaan pääsen tässä puoli-varustellussa mökissä lähinnä takkatulella, puukiukaalla lämmitetyllä saunalla ja ikkunasta näkyvästä järvimaisemasta. Mökki ei ole järven rannalla (pitääkö oikean mökin olla?), ja ikkunasta näkyvä vesi on uima- ja kalastuskelvotonta. Näin minulle ainakin kerrotaan - eikä naapurissa oleva maatila, jonka jätteet on vuosikymmenien aikana ovat saastuttaneet järveä, juuri innoita uimahetkiin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Lissu

Oikee mökki on jossa ei ole mitään
mukaavuuksia....