lauantai 6. syyskuuta 2008

kokeellisia kuvauksia

Mitä sijaistoimintaa sinä keksit silloin, kun olisi aika tehdä jotain vähemmän miellyttävää? Vai tartutko heti toimeen, aloitat - ja homma hoidettu. miellyttävämpiin asioihin.

Tänään siivoaminen ei aloittamisen osalta oikein luonnista. Kaikkea muuta pitää tehdä. Kuten nyt siirtää kameran koekuvat koneelle (kuvia pöydistä, jaloista, jakkaroista, sormista, linssinsuojuksista) - juuri niitä, joita näpsin yömyöhään. Silloin kun olisi ollut parasta ollut olla jo nukkumassa.
Kaikenlaisia uusia asioita löysin, ja huokaisin. Paljon oppimista ja opettelua. Paljon mahdollisuuksia. Onko kenelläkään kokemuksia digikuvaus kursseista, ovatko olleet hyödyllisiä?

Oma valokuvaukseni on ollut pääosin täysin kokeellista, ja kameran helppokäyttötoimintojen varassa. Haluaisin oppia kuvamaan, tarkentamaan ja sumentamaan sopivasti, siis tekniikkaa. Oma kuvaamiseni on lähinnä spontaania räpsimistä, nopeasti - harkitsematta. Sadoista otoksista löytyy muutamia onnistuneita - mutta jospa teknisen tiedon lisäys toisi kuvaamiseen harkintaa? Vai veisikö se osan hauskuudesta, nopeista hetkistä, niistä harvoista onnistumisista?


ei se auta, rätti käteen ja siivoamaan.
Nyt kun helinä on oikein näppärä, niin pääsee vielä kaupungille, ehkäpä juo kahvit ystävän kanssa, hakee liput konserttiin.
ehkäpä ottaa kameransa mukaan,
tekee tutkielmia asioista ja ilmiöistä
- hiukan mielenkiintoisempia kuin illalliset kuvat varpaista ja vilteistä.

2 kommenttia:

maaretta kirjoitti...

Että löytyykö sijaistoimintaa silloin kun pitäisi tehdä jotain tärkeää tai palollista. LÖYTYY JA AINA AINAKIN MINULLE!Niinkuin nytkin kiertelen blogistaniassa istuen sohvalla aammutakissa vielä vaikka ulkona paistaa aurinko (ties koska viimeksi paistanut) ja työlistalla olisi pakollisa ulkohommiakin vaikka mitä puhumattakaan pakollistsa sisähommista.

Mutta eiköhän kone käynnisty täälläkin niinkuin sielläkin . Ei se haittaa jos yhtenä aamuna käynnistyykin hitaanlaisesti!

Digikuvauskursseista haaveilen muuten minäkin...

riittaHelinä kirjoitti...

Maaretta, kyllä se kone pikkuhiljaa käynnistyi. Tosin työhuone - se vaikein tapaus- jäi vielä raivaamatta. Huomenna kenties :)