torstai 8. tammikuuta 2009

arkinen elämä maagiseksi ?

Elämässäni on taas yksi muutos edessä. Ihmettelen sitä, etten ole peloissani tulevaisuudesta tai katkerana menneestä. Minulla on hyvä olo. Aivan kuin kaikki olisi tapahtunut niin, kuin niiden piti tapahtua. Vaikka en tiedä mitä tapahtuu seuraavaksi, olenko työttömänä pitkäänkin (mikä nyt tässä rakentamisenalan tilanteessa on hyvin todennäköistä), riittääkö rahat ja rakkaus...(eikös se jossain ole sananlasku, että kun rahat loppuu, lentää rakkaus ikkunasta?)

Löysin tuon kuvan, se on otettu Hvitträskissä lokakuussa, ja on tuolla kuvablogissani. Se yhtäkkiä puhutteli minua, ikäänkuin olisin tilanteessa jossa tuo kiinnostava valo odottaisi nyt, kun seison tässä eteisen hämärässä.

"Keveiden" facebook-keskustelujen seurauksena löysin tekstin, joka käsitteli transformaatiota. Minä en ole mikään huuhaa-oppien kannattaja, hyvin näissä asioissa jalat maassa tyyppiä, vankan kristillisen kasvatuksen saaneena ja siinä joskus itsekin hyvin syvällisenä eläneenä. Kuitenkin tämä käsitteen määritelmä alkoi puhutella minua :

Transformaatio tarkoittaa muutosta, mutta se ei ole sama kuin tavallinen muutos. Tavallinen muutos tapahtuu vähitellen ajan kuluessa tietoisesti tekemällä. Transformaatio taas on muodonmuutos, joka tapahtuu syvällä psyyken ytimessä ajan ulkopuolella, jolloin menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus muuttuvat samanaikaisesti. Transformaatiota ei voi manipuloida; se on tässä hetkessä elämisen luonnollinen sivutuote. Transformaatio ei tee kenestäkään mitä hän ei ole, vaan se pyrkii tuomaan esiin jokaisen täyden potentiaalin. Transformaation voima on vahvempi kuin mikään muu henkisen kasvun opeista. Se pystyy muuttamaan arkisen elämän maagiseksi silmänräpäyksessä.

Niin, ja tähän johonkin muutokseen liittyen uskaltaudun kertomaan sen, että tänään hain koulutukseen, joka ei sivua alaani milläänlailla. Olen asiasta sillä mielellä, että jos se on tarkoitettu minulle, niin siihen pääsen. Hain, kaikista isommanPikkuSiskon varoitteluista huolimatta -ja on siitä tainnut muutama muukin varoitella.

Myös tämän kaupallisen alan, sen luomat paineet ovat yllättävän rankkoja. Kun kaikki mitä teet, mitataan rahassa. Olet juuri senarvoinen, kuin mitä työnantajallesi tuotat. Se mitä viivan alle jää, on tärkeää -muut henkilökohtaiset kykysi ja ominaisuutesi ei.

Sinällään minä olen pitänyt työstäni ihmisten parissa, olen ehkä pitänyt itseäni enemmänkin ongelmanratkaisijana. Siinä sivussa on tullut sitten ihan hyvää tulostakin, ja sekin on tietenkin yksi motivoiva tekijä. Mutta, jospas olisikin aika tehdä jo jotain muuta ?

5 kommenttia:

Vicki Li kirjoitti...

Hyvä on uskaltaa kokeilla uutta. Aina siitä jotain jää käteen, jos ei uutta uraa urkenekaan, niin tulee uutta sisältöä elämään. Se ei ole merkityksetöntä.

Hallatar kirjoitti...

Hienoa!
Sää olet rohkea nainen.

Tuitsuli kirjoitti...

Mahtavaa kuulla, että olet uskaltautunut ihan uutta tavoittelemaan, mitä se sitten lieneekään?? Utelias mieleni suorastaan hinkuu vastausta, mutta jää silti rauhaisana odottamaan...

Olen susta ylpeä, noin toimii rohkea ja omaa elämäänsä elävä ihminen!!

helena kirjoitti...

Hyvä hyvä hyvä ja onnea matkaan! Meinasin sanoa kaikkea sitä mitä muutkin kommentoijat ovat sanoneet joten sanon vain, että samat sanat!

ritaHelinä kirjoitti...

Vicki Li, ehkä haen jotain uutta mitä tuntea, uutta opittavaa ja lisää elämääni. -no, ei nuolaista ennenkuin tipahtaa.

Hallatar, kunpa aina niin olisinkin :)

Tuitsuli, no sitten joskus avarran tietämystäsi .... yritän opetella pitämään suuta supussa (ja se niin vaikeaa on)

Helena, kiitos onnenpotkusista, tyrkkää sitten mihin suuntaan tahansa :)