tiistai 28. heinäkuuta 2009

minä tulin nyt

"Minä tulin nyt !" , reippaasti Veeku totesi tullessaan Titu-tätin luo yökylään. Ihana hei,hei pikkuveljelle Viikulle ja suukot äidille ja iskälle.

Olihan sitä hommaa, piti putsata terassin kalusteet. Veeku kyllä oli apuna, ja jopa hiukan tarkempana pyyhkijänä kuin täti. Veden kanssa on mukava läträtä -pestiinhän käsiä moneen otteeseen pitkiä aikoja lukon takana vessassa. Käsienpesuaineen kera, joka mukavasti vaahtosi altaassa. Hyvä niin, näinä flunssaisina aikoina.

Salaatin juusto oli liian tiukkaa, vaikka vaihtoi veitsen terän oikeinpäin. Sensijaan salaatin repiminen oli hauskaa, pieniä sieviä palasia -hyvinkin pieniä. Salaatissa syödessä maistui parhaiten pienet krutonkipalaset, joiden siivittämänä meni sitten oikeaakin ruokaa suuhun. Siis, no -ihan pientä lahjontaa :)

Karkkipäivänä käytiin tietenkin karkkikaupassa. Mukana oli oma lompakko. Kaikissa alueen kaupoissa käytiin. " Ai täällä ruokakaupassa on tämä karkkikauppa" K-kaupasta ostettiin karkit, oman valinnan mukaan, ihan itse pieni herra maksoi ja sanoi kassatytölle kiitos ja heippa! Pikkuautoa etsittiin R-kioskilta, S-marketista se sitten löytyi. Vernerin sanojen mukaan Titu lainasi rahaa Veekulta, itseasiassa taisi mennä hiukan toisin. Yhdessä käveltiin käsikädessä suojatieltä, jos sattuu tulemaan autoja. Melkein perillä Veeku kysyi: tuleeko niitä autoja vielä? Ei tullut enää.

Erityisen kivaa oli myös Maurin kanssa puuhastella auto yms. hommia. Turbomoottorin toimintaakin näytettiin, miten se toimii... ja kaikenlaista peltikoneen korjaustakin oli ja viksausta ja renkaanvaihtoa. Miehillä on miesten hommat, sen kyllä huomasi.

Valkiaisjärvellä ajelulla, ja yhtäkkiä huomasimme olevamme vedessä. Titu-täti ihan vaan shortseilla ja Veekukin innostui boksereisilleen. Veden heittely oli hauskaa, erityisesti kaitsijoiden kastelu. Naurua ja iloa lämpimässä illassa riitti.

Sauna laitettiin yhdessä lämpiämään, ja niinpä pieni mies uskaltautui lauteille autoineen. Vuoroin heitettiin löylyä, ja välillä pestiin autoja koolissa. Ja limpparia tietty, sitä kun kotona ei kuulemma enää ollut. Veeku päihitti löylynotossa molemmat, piti jo hiukan patistella lauteilta suihkuun. Saunareissun jälkeen maistui pannukakku niin hyvältä.

Unisaduksi luettiin Uppo Nallen koottuja runoja, ja siihen olikin hyvä nukahtaa. Ihana pieni mies tuhisi vieressä, itse ei melkeen malttanut nukkua ollenkaan. Lapsen uni on rauhallista ja kaunista katsottavaa. Äitikin sitä ihmetteli, että unissatuun nukahti poikanen. Näin ei kuulemma käy kotona kovinkaan usein, kaikkea "ensin sitä pitää tehdä"-toimintoa riittää.

Kaikista hauskinta oli sunnuntaina UppoNallen runon opettelu yhdessä, jotta että sen sitten äidille ylpeänä esittäisimme. Naurulta luvusta ei meinannut tulla mitään, ja äidille esityksessä vasta kolmaskerta oli vähänauruisempi.

Töpöhame, töpöhäntä,
vasara ja kirnunmäntä.
Höpölömppö, sökösömppö
purkki, pullo, paisti, pönttö.


2 kommenttia:

Hannele mummu kirjoitti...

Voi kun hauskaa teillä.

ritaHelinä kirjoitti...

Hannele, niin oli. Ihanaa, kun voi aina joskus lainata lapsia... saa pieniä ilon hetkiä :)