sunnuntai 30. elokuuta 2009

edullisempaa ruokaaRuokahan on kallista, eikö? Tuntuu, että 100 € on pieni raha viikonlopun ruokaostoksiin, jos hiukankaan aikoo laittaa ruokaa lihasta kunnon lisukkein.

Meidän tällähetkellä niukemmat käytettävissä olevat rahat ovat pakottaneet tekemään valintoja, jopa katselemaan tarjouksia eri kauppoista -jopa ajamaan järkevää kahvi-rallia ympäri alueen koo-kaupoja ;)

Ennen minulle oli tärkeää merkit. Kauppojen omat merkit harvoin päätyivät ostoskoriini, puhumattakaan euroshoppereista yms. vieläkin halvemmista merkeistä. En tutkinut kilohintoja, ostin/ostatin sitä mitä mieleen tuli, ja mikä hyvältä näytti. Sillon tosin ei ollutkaan niin nöpönnuukaa, oliko wc-paperi emboa eikä halvempaa keltaista serlaa.

Kun oli pakko miettiä, mihin rahat riittää, oli ajateltava myös ruuan hintaa. Oikeasti, minä järkytyin, kun huomasin ostattaneeni miehelläni aina sitä kalliimpaa wc-paperia, jonka rulla hinta on ihan käypään keltaiseen serlaan huomattava.

Nyt nautin vertailujen tekemisestä, mikä missäkin mitäkin maksaa. Olen löytänyt myös saksalaisen ihmekaupan, josta hiljalleen löydän uusia, ihan käyttökelpoisia tuotteita. Kuten ihanaa karpalomehua, joka on lähes euron halvempaa kuin vaki-s-kaupassa; aivan ihanaa appelsiinitäysmehua, todella pehmeän makuista kahvia. Joten välillä kannan kassit siitä saksalaisesta kaupasta kotiin täynnä näitä uusia löytöjä. Samalla olen säästänyt niukempia varojamme, ja seikkaillut ruokakaupojen mielenkiintoisessa maailmassa ;)

Tämä säästäväisyys on uusi piirre minussa, mies sitä jaksaa ihmetellä. Nainen, joka ennen kulutti surutta ja huoletta -laskee senttejä ja kilohintoja. Mutta miksi ihmeessä maksaa liikaa, jos samanlaisen tuotteet saa edullisemmin? Tosin, täytyy myöntää, että kyllä sen laadukkaan tavaratalon herkkuhyllyjä ihanine salaatteineen, intialaisine herkkuineen, valmiine pihveineen voi olla hiukan joskus ikävä.

Odotan muuten innolla ruuan
arvonlisäveron laskua.
Eikös silloin ruoka ole n. 8% edullisempaa,
jos kauppiaan tai tukkujen tai tuottajien
katteet eivät nouse samalla.
Meidän kuukautisessa ruokalaskussa
sen pitäisi näkyä n. 20-30 euron pienenemisenä.

3 kommenttia:

utukka kirjoitti...

Nostan hattua! Olet pääsemässä kuluttaja-hypnoosista eroon ja käytät järkeäsi. Hintojen seuraaminen on järkevää ja hauskaakin säästämistä, kun siihen ryhtyy. Nyt syksyllä on myös helpompi olla ainakin vähän-enemmän-kasvissyöjä, kun kaikki vihannekset ovat maukkaita ja täynnä energiaa. Suosittelen kesäkurpitsa-lasagnaa!

Hannele kirjoitti...

Normaali perhe heittää 30% ruuasta, tulisi halvemmaksi jos ei ostaisi liikaa ja söis kaiken, mistä maksaa. Minä teen kovasti töitä tuon kanssa, vielä en ihan onnistunut..

Olen Annu, joka ylläpidän tätä blogia kirjoitti...

Tuo ruokakuluissa säästäminen saa hyvälle tuulelle, ja edullisista hankinnoista, voi kiitellä itseään. Tuhlaaminen on liian helppoa (ja tyhmää) Itse olen mm ostanut bensat ABC-asemilta, nyt S-tilillä näistä on kertynyt kivasti
käyttörahaa Turkin lomalleni.
t Annu